Onlangs verschenen er berichten over de manier waarop Omtzigt de gesprekken binnen de coalitie over de begroting zou hebben gevoerd. Anonieme bronnen meldden dat de NSC-leider in huilen was uitgebarsten en verschillende keren boos was weggelopen.

Omtzigt zelf ontkende die emotionele uitbarstingen niet. “Ik kom op voor mensen die in de knel zitten omdat hun situatie mij raakt en ik niet van teflon ben. Den Haag moet daar maar aan wennen”, schreef hij op X.

Ja, pijnlijk. Maar dit zegt ook heel erg veel over dit &^#@&$#@&@#$&* kabinet. En noem mij cynisch maar toen ik dit artikel las dacht ik eventjes : “Het Faber effect”.

    • Omgarm@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      ·
      4 days ago

      Volgens mij heeft Omtzicht moeite met loslaten. Ik stem er niet op, maar hij is wel iemand die er echt voor gaat.

      • RubberDuck@lemmy.world
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        3
        ·
        edit-2
        4 days ago

        Dat kan prima elkaar versterken. Ik hoop voor hem dat het weer goed wordt. Maar hij is iemand die aan den lijve heeft ondervonden wat de overheid met je doet als ze besloten hebben dat jij het probleem bent.

        Net als de toeslagen ouders zelf. Belogen, bedrogen, zwart gemaakt, tegengewerkt en kapot gemaakt.

        Het feit dat er niet een heel ambtelijk bestuur in de gevangenis geflikkerd is vind ik nog steeds onbegrijpelijk. Ze wisten het, en logen tegen volksvertegenwoordigers, rechters, advocaten, elkaar. Hoe kunnen mensen uit dat apparaat ooit nog vertrouwd worden. Maar ze zitten er nog, maken nog steeds beslissingen over dezelfde dossiers.

        En nu zijn er ambetaneren uit diezelfde groep net klaar met het zwartmaken van Laurentien… die moet nu een stap terug… En kunnen die walgelijke Goblins weer aan de gang met het zagen aan de hersteloperatie. “Die ouders moeten maar bewijzen dat het door ons kwam” gna gna gna… Terwijl ze wrijven in hun groene gebochelde handjes…

        Alles in het kader van de doofpot… Prima omschrijving van de bestuurlijke cultuur van Rutte.

        En wat doet Nederland… We zetten een haat prediker, een christen hond en een roeptoeter van de AgriLobby op het podium… nu wordt het beter.

        Maar goed. Het is niet alsof iemand de pvda/gl nog serieus gaat nemen als ze niet met een beter verhaal komen dan het gejank van timmerfrans.

        Zo… sorry… daar kwam even mn frustratie over de huidige politiek naar boven.

        • kaarslichtOP
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          1
          ·
          3 days ago

          Goed punt over Pieter en princes Laurentien vs. ambtenaren.

          Je commentaar doet me ook denken aan een vriend die een tijd terug zei “Links heeft geen antwoorden”. Dat vind ik zelf een dood doener, en iets wat ik al vele jaren terug las. Toen ik er later een paar keer over na heb gedacht toen dacht ik : “Als je beweert dat links geen antwoorden heeft, dan kun je ook zeggen dat rechts en het midden ook geen antwoorden heeft op radicaal-rechts/xenofoben/racisten”. Het enige wat “normaal” rechts en midden doet is opschuiven naar radicaal-rechts in de hoop stemmen van radicaal-rechts te winnen. Vreselijk wat er nu in Duitsland gaande is wat dat betreft.

          • RubberDuck@lemmy.world
            link
            fedilink
            Nederlands
            arrow-up
            2
            ·
            3 days ago

            Rechts heeft ook ook geen antwoorden. Maar het sprekende voorbeeld is Wilders die snoei hard brult dat zij het eigen risico gaan afschaffen… en wat blijkt. Kan helemaal niet … maar de leugen die hij verkocht als waarheid vracht hem de overwinning.

            • kaarslichtOP
              link
              fedilink
              Nederlands
              arrow-up
              1
              ·
              1 day ago

              Maar dit is niets nieuws. Al decennia lang komen politici hun beloften niet na, alleen Wilders staat er met de radicaal-rechtse retoriek wat feller in. En dit valt ook te verwachten want bij tegenstrijdige belangen moet men ergens tot een compromis komen.

              Probleem met PVV is trouwens wel een beetje vergelijkbaar met Trump. Bij Trump is er sprake van cult vorming. Wat Trump ook zegt of doet, zijn vele cult leden zien hem als een soort van Messias. Bij Wilders gaat het ook langzaam die kant op.

              Een oplossing voor het gevaar voor een dictatuur is om de (on-democratische “partij”) PVV te dwingen een minimum aantal partij leden te hebben met inspraak.