Onlangs verschenen er berichten over de manier waarop Omtzigt de gesprekken binnen de coalitie over de begroting zou hebben gevoerd. Anonieme bronnen meldden dat de NSC-leider in huilen was uitgebarsten en verschillende keren boos was weggelopen.

Omtzigt zelf ontkende die emotionele uitbarstingen niet. “Ik kom op voor mensen die in de knel zitten omdat hun situatie mij raakt en ik niet van teflon ben. Den Haag moet daar maar aan wennen”, schreef hij op X.

Ja, pijnlijk. Maar dit zegt ook heel erg veel over dit &^#@&$#@&@#$&* kabinet. En noem mij cynisch maar toen ik dit artikel las dacht ik eventjes : “Het Faber effect”.

  • RubberDuck@lemmy.world
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    5 days ago

    Rechts heeft ook ook geen antwoorden. Maar het sprekende voorbeeld is Wilders die snoei hard brult dat zij het eigen risico gaan afschaffen… en wat blijkt. Kan helemaal niet … maar de leugen die hij verkocht als waarheid vracht hem de overwinning.

    • kaarslichtOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      3 days ago

      Maar dit is niets nieuws. Al decennia lang komen politici hun beloften niet na, alleen Wilders staat er met de radicaal-rechtse retoriek wat feller in. En dit valt ook te verwachten want bij tegenstrijdige belangen moet men ergens tot een compromis komen.

      Probleem met PVV is trouwens wel een beetje vergelijkbaar met Trump. Bij Trump is er sprake van cult vorming. Wat Trump ook zegt of doet, zijn vele cult leden zien hem als een soort van Messias. Bij Wilders gaat het ook langzaam die kant op.

      Een oplossing voor het gevaar voor een dictatuur is om de (on-democratische “partij”) PVV te dwingen een minimum aantal partij leden te hebben met inspraak.