• johanOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    7 months ago

    Goed nieuws voor PEC en voor Ajax mbt de derde/vierde plek.

    JVT038@feddit.nl blij met het punt? Of jammer dat het er tot de 93ste minuut drie hadden kunnen zijn?

    • JVT038M
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      7 months ago

      Blij met dit punt ben ik zeker!!!

      Van tevoren teken je natuurlijk gewoon voor een gelijkspel, maar de manier hoe is wel erg zuur vind ik. Als PEC gewoon ff EEN MINUUT langer had volgehouden, was ik in de bus gestapt met drie punten in de zak. Helaas maar een.

      Tegelijkertijd niet zeiken, gelijkspelen is hartstikke goed tegen de Nr. 4 van de Eredivisie. Vorige week gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen (ook laatste minuut tegendoelpunt) en dan ben ik minder tevreden, want tegen SC Heerenveen zou je gewoon moeten kunnen winnen. AZ is geen Heerenveen en zal waarschijnlijk voor de derde plek gaan en daarom ben ik wel tevreden met dit punt.

      Hier nog een fotootje van de stand (zou mooi geweest zijn als de scheids gewoon lekker 30 minuutjes eerder had afgefloten voor de lol ;)

      Ook wel opvallend is dat PEC nu drie keer op rij 2 - 2 speelt (In Amsterdam, thuis tegen SC Heerenveen en nu weer in Alkmaar) en dat 2 van de 3 keer geef je een voorsprong weg in de laatste ~5 minuten. Moet echt beter in de slotfase…

      • johanOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        7 months ago

        Oh lekker hoor! Ga je naar veel (uit)wedstrijden?

        Ik ben nog nooit bij een uitduel van Ajax geweest. Moet zeggen dat de groep uitfans van Ajax mij niet een heel fijn gevoel geven. Bij PEC hopelijk wat beter. En misschien ben ik gewoon een schijterd, maar als ik zo’n groep ajax fans zie bijna allemaal in het zwart met capuchon op…

        De personen in de foto hebben ook allemaal zwart aan toevallig. Weet je waarom? Het komt mij zo luguber over. Ik draag nooit zwart naar een voetbalwedstrijd.

        En ja drie punten uit drie wedstrijden tegen Ajax, Heerenveen en AZ is op papier gewoon top voor PEC, maar de manier waarop ze de winst uit handen gaven is dan jammer.

        • JVT038M
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          ·
          edit-2
          7 months ago

          Vorig jaar in de KKD ben ik naar zo’n 8 uitwedstrijden gegaan; was heerlijk in kleine stadions zoals Top Oss waar zij maar 3 tribunes ipv 4 hebben. Al sinds 2015/2016 ga ik naar uitwedstrijden, de eerste was naar Doetinchem, de Graafschap. Ik probeer met m’n vader uiteindelijk in alle stadions van Nederland te zijn en dat lukt aardig goed; in de huidige Eredivisie ben ik in 15 van de 18 stadions geweest. Bij thuiswedstrijden bezoek ik als seizoenskaarthouder uiteraard iedere wedstrijd om ff 90 minuten te schreeuwen.

          Nog nooit mee met Ajax? Als ik jou was zou ik sowieso een keer meegaan naar een internationale Europa wedstrijd. Lijkt me fantastisch om te doen met PEC en vind het ook erg jammer dat ik in 2015 niet naar Praag ben gegaan voor Sparta Praag vs PEC.

          Tja ik snap wel dat de F-side en/of Vak-410 jou niet heel enthousiast maken. Tegelijkertijd weet ik uit ervaring dat dat soort jongens uiteindelijk wel prima kerels zijn; je kan er lekker een biertje mee drinken in de bus en ze zijn wel aardig (dit is tenminste het geval bij de harde kern van PEC). De “capuchonnetjes” zijn idd geen fan van de politie (wordt ook de “1312” genoemd), maar als mede supporter doen ze je niets kwaad.

          Voor wat uitleg over hun kledingstijl wil ik je doorverwijzen naar VoetbalUltras, een platform voor ultras. Tl;dr: de zwarte kleding hoort bij de “ultras cultuur” om intimiderend over te komen en om de ultras te onderscheiden van de “pet- en sjaal-supporters”.

          Het groepje dat voor mij stond (ook te zien in de foto) is geloof ik gewoon een vriendengroep die toevallig zwart draagt. De harde kern van PEC is al een paar maanden absent bij de wedstrijden namelijk. Ik draag zelf trouwens ook altijd zwart, maar dat komt omdat mijn winterjas nou eenmaal zwart is haha.

          Anyway, ik zou je echt aanraden om naar een uitwedstrijd van Ajax te gaan.

          • johanOP
            link
            fedilink
            Nederlands
            arrow-up
            1
            ·
            7 months ago

            Zo’n pot bij Top Oss klinkt wel heel leuk eigenlijk ja, en als een hele andere ervaring dan om in de arena te zitten.

            Ik zat wel te liegen trouwens, want ik was bij deze geweldige uitwedstrijd van Ajax, maar wel tussen het thuispubliek. En ik ben nogal sceptisch over de fanatieke aanhang van Ajax want de dag van de wedstrijd zag ik een grote groep door de stad lopen en gooiden ze een hoop stoelen en tafels op terrasjes omver en gedroegen ze zich bepaald niet netjes. Niet dat voetbalfans altijd netjes hoeven te zijn, maar ik schaamde me toen wel om ajax fan te zijn. Dit ging overigens om een klein deel van deze groep, de meesten waren vooral bezig met zingen.

            Die link die je stuurde is wel interessant trouwens, dank daarvoor. Wat ik heel verrassend vond om te lezen:

            Casuals zijn voetbalsupporters en hooligans die zich onderscheiden ten opzichte van minder fanatieke supporters, door onder andere hun kledingstijl. Zij dragen voornamelijk duurdere merkkleding.

            De duurdere merkkleding vind ik zeer apart. Ik dacht ze dragen gewoon iets zwarts, maar ze geven daar blijkbaar veel geld aan uit. Ik vraag me af hoeveel mensen dit weten, want ik zou persoonlijk niet denken dat hooligans ook maar enigszins modebewust zijn (los van de kleur dan).

            Anyway, ik zou je echt aanraden om naar een uitwedstrijd van Ajax te gaan.

            Je hebt me zeker enthousiaster gemaakt, ik ga kijken of ik dit seizoen nog kan gaan. Het is geloof ik niet zo makkelijk want er zijn zoveel Ajax fans en vaak weinig plekken in het uitvak, maar zeker richting het einde van het seizoen zou het wel moeten kunnen denk ik.

            • JVT038M
              link
              fedilink
              Nederlands
              arrow-up
              1
              ·
              7 months ago

              Ik heb een jaar geleden (letterlijk 2023 januari lol) een post gemaakt over mijn ‘awayday experiences’ op de eredivisie subreddit. Archive linkje hier. Zelf ken ik ook mensen die gaan vrijwel nooit naar een thuiswedstrijd, maar alleen naar een uitwedstrijd, omdat ze dat altijd leuker vinden.

              En ja, de F-side zijn ook zeker geen brave jongetjes, maar ik denk dat als je gewoon op een afstandje van hun blijft, dat je een fantastische avond kan beleven bij een uitwedstrijd (mits Ajax goed speelt uiteraard). Zelf heb ik wel een paar wedstrijden meegemaakt waar ‘ZwH’ (staat voor Zwolle Hooligans) de boel ging slopen en confrontatie op zocht met het thuispubliek / beveiliging / politie en dan ga ik zo snel mogelijk terug de bus in en gewoon wachten totdat het gedoe voorbij is. Nog een gek moment van uitsupporters was trouwens gisteravond, toen een Vitesse supporter een gat maakte in het raam van het uitvak. Een mooi moment van PEC vorig jaar was de uitwedstrijd naar ADO, die een mooi plaatje opleverde (je kan mijn sjaal daar ook ergens tussen vinden haha):

              Die ultras kopen vaak dingen van The North Face e.d. en dat is idd wel dure merkkleding. Ik snap 't zelf eigenlijk ook niet. Ik zag wel een paar jongens rondlopen die hadden Stone Island kleding en vervolgens nog hun eigen logo erop gezet (ik denk geborduurd ofzo). Maar ja, het is dus een hele cultuur die is ontstaan in Europa en ik kan er zelf wel van genieten, bij sfeeracties e.d. Zoals deze, deze en deze. Ik zou ook mijn eigen video’s hier willen posten, maar dat kan Lemmy niet helaas.

              Ff snel zoeken en ik kom uit op het Ajax uitkaart. Zoals bij andere clubs, heeft Ajax dus ook een puntensysteem. Bij elke wedstrijd krijg je een punt en als je meer punten hebt, krijg je voorrang bij de kaartverkoop. PEC gaat blijkbaar binnenkort hetzelfde systeem invoeren en ik heb daar dus wel voorrang. Het zou voor jou wel erg lastig worden om een kaart te bemachtigen als je dus geen punten en geen voorrang hebt. Wellicht geluk hebben bij de verre uitwedstrijden, zoals Zwolle, Heracles, Twente, Heerenveen, etc. want daar zullen minder mensen naartoe gaan.