• JVT038M
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    Ik heb een jaar geleden (letterlijk 2023 januari lol) een post gemaakt over mijn ‘awayday experiences’ op de eredivisie subreddit. Archive linkje hier. Zelf ken ik ook mensen die gaan vrijwel nooit naar een thuiswedstrijd, maar alleen naar een uitwedstrijd, omdat ze dat altijd leuker vinden.

    En ja, de F-side zijn ook zeker geen brave jongetjes, maar ik denk dat als je gewoon op een afstandje van hun blijft, dat je een fantastische avond kan beleven bij een uitwedstrijd (mits Ajax goed speelt uiteraard). Zelf heb ik wel een paar wedstrijden meegemaakt waar ‘ZwH’ (staat voor Zwolle Hooligans) de boel ging slopen en confrontatie op zocht met het thuispubliek / beveiliging / politie en dan ga ik zo snel mogelijk terug de bus in en gewoon wachten totdat het gedoe voorbij is. Nog een gek moment van uitsupporters was trouwens gisteravond, toen een Vitesse supporter een gat maakte in het raam van het uitvak. Een mooi moment van PEC vorig jaar was de uitwedstrijd naar ADO, die een mooi plaatje opleverde (je kan mijn sjaal daar ook ergens tussen vinden haha):

    Die ultras kopen vaak dingen van The North Face e.d. en dat is idd wel dure merkkleding. Ik snap 't zelf eigenlijk ook niet. Ik zag wel een paar jongens rondlopen die hadden Stone Island kleding en vervolgens nog hun eigen logo erop gezet (ik denk geborduurd ofzo). Maar ja, het is dus een hele cultuur die is ontstaan in Europa en ik kan er zelf wel van genieten, bij sfeeracties e.d. Zoals deze, deze en deze. Ik zou ook mijn eigen video’s hier willen posten, maar dat kan Lemmy niet helaas.

    Ff snel zoeken en ik kom uit op het Ajax uitkaart. Zoals bij andere clubs, heeft Ajax dus ook een puntensysteem. Bij elke wedstrijd krijg je een punt en als je meer punten hebt, krijg je voorrang bij de kaartverkoop. PEC gaat blijkbaar binnenkort hetzelfde systeem invoeren en ik heb daar dus wel voorrang. Het zou voor jou wel erg lastig worden om een kaart te bemachtigen als je dus geen punten en geen voorrang hebt. Wellicht geluk hebben bij de verre uitwedstrijden, zoals Zwolle, Heracles, Twente, Heerenveen, etc. want daar zullen minder mensen naartoe gaan.